Salata de crevete cu porumb
PrinteazaSalata de crevete cu porumb din: boabe de porumb, crevete, andive, ulei, usturoi, sare, boia de ardei, maioneza, frisca, ketchup, suc de portocale, coniac, hrean, sare, piper cayenne.
- 300 g boabe de porumb
- 300 g crevete congelate fara carcasa
- 2 andive
- 60 ml ulei
- 25 g usturoi
- sare
- boia de ardei
- 150 g maioneza
- 50 g frisca
- 100 ml ketchup
- 100 ml suc de portocale
- 60 ml coniac
- 15 g hrean
- sare
- piper cayenne
Mod de preparare:
Andivele se desprind în foi, se spală, se zvâfită, apoi se taie fâşii de un deget. Mazărea se fierbe 4-5 minute şi se scurge. Crevetele se prăjesc repede în ulei, se amestecă bine cu usturoiul curăţat, spălat şi zdrobit, se presară cu sare, piper şi boia de ardei.
Maioneza se amestecă împreună cu frişca, sucul de portocale şi se dă gust cu coniac. Se adaugă hreanul în oţet, se piperează şi se amestecă toate ingredientele pregătite.
Salata de crevete cu porumb
Pofta buna!