Salata de creveti cu branza feta
PrinteazaSalata de creveti cu branza feta din: creveti, ceapa, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, rosii, vin, patrunjel, oregano si branza feta.
- 500 g creveti mari nefierti
- 1 cepe tocata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde, tocata
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 rosii taiate cuburi
- 150 ml vin alb sec
- 1 fir patrunjel tocat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 200 g branza feta
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 230C. Se curata crevetii de carapace, lasand intact ultimul segment si coada. Se scoate intestinul. Se spala si se sterg apoi crevetii.
Intr-o tigaie, se caleste ceapa, apoi usturoiul si ceapa verde si se prajesc 2 minute. Se adauga rosiile, vinul, 1/2 din cantitatea de patrunjel, oregano, piper si sare. Se reduce focul si se lasa sa fiarba inabusit 30 de minute.
Se toarna sosul in tava si se asaza deasupra crevetii. Se coace la cuptor 10-12 minute. Se servesc crevetii pe un pat de salata asortata cu cateva cuburi de feta si patrunjel.
Salata de creveti cu branza feta
Pofta buna!