Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din: fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de arahide.
- 200 g fasole albă cu bobul mic
- 100 ml oţet alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 12 cozi de creveţi mari
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură tarhon
- 1 vârf linguriţă de zahăr sare şi piper
pentru ceapă:
- 2 cepe verzi
- 1 lingură faină albă
pentru prăjit:
- ulei de arahide
Mod de preparare:
Pune fasolea la înmuiat în apă rece, peste noapte. Fierbe-o apoi 35-40 de minute într-o oală cu apă sărată în care ai pus foaia de dafin. Pune oţetul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi fierbe-1 până când scade la jumătate. Ia crăticioara de pe foc şi adaugă tarhonul tocat.
Taie ceapa verde pe lungime, în fâşii subţiri, trece-o prin faină şi prăjeşte-o într-o tigaie cu ulei de arahide bine încins. Scoate-o apoi pe hârtie absorbantă.
Scurge fasolea de apă şi, cât este călduţă, asezoneaz-o cu ulei de măsline, oţet amestecat cu tarhon, sare şi piper, după gust. Scoate filamentul negru din cozile creveţilor cu ajutorul unei scobitori. Pune cozile de creveţi într-o oală cu apă clocotită şi fierbe-le timp de 3 minute, apoi scurge-le bine.
Aranjează fasolea fiartă în centrul unui platou şi pune deasupra cozile de creveţi şi ceapa prăjită. După gust, presară puţin tarhon tocat şi serveşte preparatul cald.
Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde
Poftă bună!