Salata de creveti si orez
PrinteazaSalata de creveti si orez din: creveti, orez, unt, coniac, parmezan, ceapa, rucola, lamaie, sare, piper.
- 600 g creveţi decorticaţi
- 200 g orez
- 100 g unt
- 2 linguri cu coniac
- 600 ml supă de pui
- 2 linguri cu parmezan
- 1-2 fire de ceapă verde
- hasmaţuchi
- rucola
- lămâie
- sare si piper
Mod de preparare:
Pune la fiert orezul, curăţat şi spălat în câteva ape, în supa de pui. După ce a fiert şi a absorbit tot lichidul, adaugă jumătate din cantitatea de unt şi căleşte pe foc mic, 5-10 minute.
Potriveşte gustul de sare şi piper.
Spală creveţii, scurge-i de apă şi şterge-i cu un prosop de hârtie, încinge într-un wok (sau o tigaie mai încăpătoare) restul de unt şi prăjeşte creveţii, la foc iute, 5-6 minute), amestecând mereu.
Adaugă coniacul şi mai ţine pe flacără 1-2 minute. Scoate creveţii, adaugă ceapa verde tocata mărunt, frunze proaspete de rucola, puţină lămâie (după gust) şi parmezanul ras.
Imparte orezul în patru porţii şi aşază deasupra creveţii pregătiţi şi frunzuliţe proaspete de hasmaţuchi sau pătrunjel.
Pofta buna!