Salata de cruditati aromata
PrinteazaSalata de cruditati aromata din: telina, morcovi, mar, nuca, ou, faina, mustar, ulei, cascaval, lamaie.
- 1 ţelină
- 3 morcovi
- 1 măr mare
- 100 g nucă
Pentru maioneza:
- 1 gălbenuş crud
- 6 linguriţe cu făină
- 6-8 linguriţe cu ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- 100 g caşcaval
- 2 linguri cu muştar
- 3 linguri cu smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă nuca şi pune-o la prăjit în tigaie (sau cuptor) pentru 10-15 minute. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o. Pune la fiert 150 ml de apă. Când dă în clocot, adaugă făina şi jumătate din ulei şi amestecă repede.
Pune din nou pe foc mic şi adaugă puţină apă clocotită, amestecând energic, până ce compoziţia se desprinde de marginea vasului. Separat, freacă gălbenuşul cu muştarul, zeama de lămâie, uleiul rămas, sarea şi piperul (după gust).
Incorporează sosul gros de făină, iaurtul sau smântână şi amestecă bine. Dă pe râzătoare legumele şi mărul şi încorporează-le în maioneză împreună cu nuca zdrobită.
Serveşte cu crutoane, caşcaval ras şi salată verde.
Pofta buna!