Salată de crudităţi cu maioneză dietetică
PrinteazaSalată de crudităţi cu maioneză dietetică din: morcov, telina, lapte, faina, margarina, ulei, iaurt.
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 150-200 ml lapte
- 1 lingură rasă de făină
- 1/2 linguriţă de margarina
- 100 ml ulei
- 2-3 linguri de iaurt
Mod de preparare:
Intâi faci sosul, pentru care desfaci făina în puţin lapte, iar restul laptelui îl pui la fiert.
Când clocoteşte adaugi sosul alb de făină şi laşi să fiarbă în continuare până ce se eagă asemeni unei smântâni.
Tragi oala de pe foc şi pui margarina, încorporând-o bine. Laşi să se răcească, apoi începi s-o amesteci cu ulei puţin câte puţin, ca la maioneza obişnuită.
La sfârşit, după ce maioneza a crescut, adaugi 2-3 linguri de iaurt şi după gust, 1-2 frunze de tarhon mărunt tocate.
Dai pe râzătoare morcovul şi ţelina şi le amesteci cu maioneza dietetică.
Salată de crudităţi cu maioneză dietetică
Poftă bună!