Salata de cruditati si alte variante delicioase
PrinteazaSalata de cruditati din: gulii, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, ceapa, ulei, otet, sare.
- 2 gulii
- 1 telină medie
- 1-2 morcovi
- 1/4-1/2 sfeclă roşie
- 1 măr
- 1 ceapă (roşie)
- 1 lingură ulei
- 1 lingură oţet
- sare
Mod de preparare:
După ce se curăţă şi se spală bine, guliile, ţelina, morcovii, sfecla şi mărul se rad pe o râzătoare mare. Ceapa se taie pe lung în jumătate, apoi pe lat, în feliuţe subţiri (fideluţă).
Se amestecă totul şi se adaugă sarea, oţetul (diluat) şi apoi uleiul.
Variante de pregătire:
zeama de la 1-2 lămâi în loc de oţet; maioneză diluată în loc de oţet şi ulei; diverse mirodenii – după gust (nucşoară, frunze de busuioc tocate mărunt, cimbru etc.).
Pofta buna!