Salata de cruditati si alte variante delicioase

Printeaza

Salata de cruditati din: gulii, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, ceapa, ulei, otet, sare.

Ingrediente:Salata de cruditati si alte variante delicioase

  • 2 gulii
  • 1 telină medie
  • 1-2 morcovi
  • 1/4-1/2 sfeclă roşie
  • 1 măr
  • 1 ceapă (roşie)
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

După ce se curăţă şi se spală bine, guliile, ţelina, morcovii, sfecla şi mărul se rad pe o râzătoare mare. Ceapa se taie pe lung în jumătate, apoi pe lat, în feliuţe subţiri (fideluţă).

Se amestecă totul şi se adaugă sarea, oţetul (diluat) şi apoi uleiul.

 

Variante de pregătire:

zeama de la 1-2 lămâi în loc de oţet; maioneză diluată în loc de oţet şi ulei; diverse mirodenii – după gust (nucşoară, frunze de busuioc tocate mărunt, cimbru etc.).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.