Salata de cruditati si castane

Printeaza

Salata de cruditati si castane din: morcovi, telina, patrunjel, mere, lamai, alune de padure, castane, miez de nuca, galbenusuri, otet de vin, unt, miere, sare, piper, marar.

Ingrediente:Salata_de_cruditati_si_castane

  • doi morcovi
  • o telina mica
  • o radacina de patrunjel
  • doua mere
  • 3 lamai
  • 100 g alune de padure
  • 200 g castane fierte
  • 50 g miez de nuca
  • 3 galbenusuri
  • o lingura otet de vin
  • 150 g unt
  • doua linguri cu miere
  • sare
  • piper
  • marar

 

Mod de preparare:

Două lămâi şi jumătate se spală, se şterg cu un şervet şi se taie felii potrivit de groase. Se topeşte mierea într-o tigaie, se pun feliile de lămâie şi se prăjesc la foc mediu până absorb toată mierea. Intr-un ibric se pun gălbenuşurile, untul, oţetul, sucul de la lămâia rămasă, sarea şi piperul.

Se pun la fiert la bain-marie şi se amestecă bine cu un tel ca să nu se lipească. Când s-a îngroşat se opreşte focul şi se toarnă într-un castronel. Morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi merele se spală, se curăţă de coajă şi se spală încă o dată.

Se dau pe răzătoarea cu ochiiuri mici, se scurg de suc si se pun intr-un bol. Se adauga alunele de padure si nucile prajite usor, castanele intregi sa taiate in bcuati mici.  Se presară mărar tocat, se amestecă, se pun în boluri şi se toarnă deasupra sosul de gălbenuşuri.

Salata se serveste imediat, decorata cu felii de lamaie prajita.

Salata de cruditati si castane

Salata_de_cruditati_si_castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.