Salata de cus-cus
PrinteazaSalata de cus-cus din: cus-cus, ardei, castravete, ceapa verde, masline, rosie, seminte de pin, lamaie, apa, oregano, menta, sare, piper.
PENTRU SALATĂ:
- 1 cană de cuş-cuş prefiert
- 1 ardei gras roşu potrivit, tocat
- 1/2 de cană de castravete tocat
- 5 linguri de ceapă verde tocată
- 1/4 de cană de măsline negre tocate
- 1 roşie mare, tocată
- 1/2 de cană de seminţe de pin coapte
PENTRU SOS:
- 3 linguri de suc de lămâie proaspăt
- 2 linguri de apă
- 3/4 de linguriţă de oregano uscat
- 1/4 de linguriţă de mentă uscată
- sare de mare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Pentru salată, într-o cratiţă mică, se dau într-un clocot 1 3/4 căni de apă. Se ia vasul de pe foc. Se pune cuş-cuş. Se lasă de-o parte, cu vasul acoperit, timp de 5 minute. Se amestecă din când în când cu furculiţa.
Intr-un bol separat, se combină ardeiul roşu, castravetele, ceapa, măslinele şi roşia. Se adaugă apoi şi cuş-cuş şi seminţele de pin coapte şi se amestecă.
Intr-un borcan cu capac care se infiletează, se amestecă sucul de lămâie, apa, oregano, menta, sarea şi piperul pentru sos. Se infiletează capacul şi se scutură bine.
Se presară peste cuş-cuş.
Pofta buna!