Salata de cuscus cu legume crocante
PrinteazaSalata de cuscus cu legume crocante din: cuscus, salata verde, ridichi, castravete, ardei, ulei, lamaie, menta, sare, piper, rosie.
- 200 g cuscus
- 1 salată verde
- 1 legătură de ridichi de lună
- 1 castravete
- 1 ardei iute
- 5 linguri cu ulei
- 1 lămâie
- frunze de mentă
- sare
- piper măcinat
- 1 roşie
Mod de preparare:
Fierbeţi cuscusul în apă care clocoteşte timp de 5 min, scurgeţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
Curăţaţi castravetele de coajă şi de seminţe, taiaţi-l cubuleţe, la fel procedaţi cu ridichile, acoperiţi cu sare, amestecaţi, spălaţi cu apa rece şi scurgeţi legume . Tăiaţi roşia cubuleţe.
Faceţi un sos din ulei, sare, piper, zeama de lamaie şi frunze de mentă si omogenizaţi.
Alegeţi un castron mare, aşezaţi un strat de cuşcuş, apoi un strat de castravete şi ridichi, un strat de roşu, continuaţi pana când terminaţi gu mele, condimentaţi cu ardei iute.
Turnaţi sosul, omogenizaţi, lasaţi la rece 15 minute. Serviţi ca aperitiv, fară pâine sau cu felii de pâine prăjită.
Pofta buna!