Salata de cuscus cu legume crocante

Printeaza

Salata de cuscus cu legume crocante din: cuscus, salata verde, ridichi, castravete, ardei, ulei, lamaie, menta, sare, piper, rosie.

Ingrediente:Salata de cuscus cu legume crocante

  • 200 g cuscus
  • 1 salată verde
  • 1 legătură de ridichi de lună
  • 1 castravete
  • 1 ardei iute
  • 5 linguri cu ulei
  • 1 lămâie
  • frunze de mentă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cuscusul în apă care clocoteşte timp de 5 min, scurgeţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.

Curăţaţi castravetele de coajă şi de seminţe, taiaţi-l cubuleţe, la fel procedaţi cu ridichile, acoperiţi cu sare, amestecaţi, spălaţi cu apa rece şi scurgeţi legume . Tăiaţi roşia cubuleţe.

Faceţi un sos din ulei, sare, piper, zeama de lamaie şi frunze de mentă si omogenizaţi.

Alegeţi un castron mare, aşezaţi un strat de cuşcuş, apoi un strat de castravete şi ridichi, un strat de roşu, continuaţi pana când terminaţi gu mele, condimentaţi cu ardei iute.

Turnaţi sosul, omogenizaţi, lasaţi la rece 15 minute. Serviţi ca aperitiv, fară pâine sau cu felii de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.