Salata de cuscus cu marar
PrinteazaSalata de cuscus cu marar din: cuscus, castravete, rosii, ceapa, lamaie, ulei, marar, sare.
- 300 g cuşcuş
- un castravete
- 2 roşii
- o ceapă
- sucul unei lămâi
- 2 linguri ulei
- câteva fire mărar
- sare
Mod de preparare:
Cuşcuşul se pune într-un castron peste care se toarnă echivalentul dublu de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă deoparte. Intre timp, castravatele se taie în două pe lung, se scot seminţele şi apoi pulpa se taie cubuleţe.
Se taie mărunt şi roşiile, iar ceapa se taie rondele care se desfac. Cuşcuşul umflat se răsfiră cu furculiţa, se adaugă legumele, sare, după gust şi se stropeşte cu ulei şi suc de lămâie.
Se amestecă, se adaugă mărar şi se serveşte.
Pofta buna!