Salata de cuscus cu naut
PrinteazaSalata de cuscus cu naut din: cuscus, naut, ardei, seminte, stafide, lamaie, ulei, sare.
- 300 g cuşcuş
- o conservă mică năut fiert
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 2 linguri seminţe de floarea-soarelui
- 2 linguri stafide aurii
- 2-3 frunze salată
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- 1-2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe apă şi se toarnă peste cuşcuş conform indicaţiilor de pe pachet. Se acoperă şi se lasă să se umfle.
Năutul se trece sub un jet de apă rece, se scurge bine şi se pune într-un bol tapetat cu foi de salată. Se taie ardeii fâşii şi se adaugă, apoi se presară seminţele şi stafidele.
Se desface cuşcuşul cu furculiţa şi apoi se adaugă peste restul ingredientelor, se presară sare, se toarnă sucul de lămâie şi uleiul, se amestecă şi se serveşte.
Pofta buna!