Salata de cuscus cu nuci si fructe uscate
PrinteazaSalata de cuscus cu nuci si fructe uscate din: bulgur, cuscus, ulei de masline, nuci, fructe uscate, lamaie, menta, patrunjel, usturoi, branza feta, miel, porc.
- 100g de bulgur
- 100g de cuscus
- 6 linguri ulei de masline
- 200g amestec de nuci, tocate (orice mix de migdale, alune de padure, nuci, nuci pecan, fistic)
- 200g amestec de fructe uscate, tocate (orice mix de stafide, caise, curmale, merisoare)
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- cate 1 legatura de menta si patrunjel, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 100g de branza feta, faramitata
- miel sau porc la gratar, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe un ibric cu apa. Pune si cuscusul intr-un bol, toarna deasupra 200ml de apa clocotita si 1 lingura ulei de masline. Acopera castronul cu o farfurie si lasa sa absoarba lichidul 5-10 minute.
Odata ce bulgurul si cuscusul sunt gata, amesteca-le cu ajutorul unei furculite, incorporeaza nucile si fructele uscate.
Combina coaja rasa si zeama de lamaie, ierburile, uleiul ramas si usturoiul. Toarna acest dressing peste cuscus si bulgur si amesteca bine ingredientele, impreuna cu niste sare si piper. Transfera totul pe un platou de servit, presara deasupra branza feta faramitata si serveste salata cu miel sau porc la gratar.
Salata de cuscus cu nuci si fructe uscate
Pofta buna!