Salata de dovleac copt cu chili

Printeaza

Salata de dovleac copt cu chili din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, spanac, ceapa, praf de chili, otet balsamic.

Ingrediente:Salata de dovleac copt cu chili

  • 1 dovleac
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • 1 buchet spanac, frunzele maruntite
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • 1 lingurita otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Taiati dovleacul pe lungime si scoateti semintele. Puneti pe o foaie de copt. Frecati putin ulei de masline, apoi se da tava la cuptor timp de 1 oră.

Între timp, gatiti spanacul, se încălzește 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.

Adăugați ceapa si gatiti pentru 3-4 minute, adaugati spanacul, se presara sare și piper și se amestecă. Gatiti aproximativ 5 minute.

Cu ajutorul unei furculite, dupa ce s-a copt, scobiti dovleacul. Transferati intr-un castron. Se amestecă ulei de masline cu 1 lingura de oțet balsamic.

Stropiti dovleacul, se presara cu sare și piper și se adaugă praf de chili. Amestecati si adaugati dovleacul in boluri individuale, apoi acoperiti cu spanac sotat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.