Salata de dovleac copt cu chili
PrinteazaSalata de dovleac copt cu chili din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, spanac, ceapa, praf de chili, otet balsamic.
- 1 dovleac
- ulei de măsline
- sare și piper
- 1 buchet spanac, frunzele maruntite
- 1/2 ceapa, cuburi
- 1/2 linguriță praf de chili
- 1 lingurita otet balsamic
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Taiati dovleacul pe lungime si scoateti semintele. Puneti pe o foaie de copt. Frecati putin ulei de masline, apoi se da tava la cuptor timp de 1 oră.
Între timp, gatiti spanacul, se încălzește 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați ceapa si gatiti pentru 3-4 minute, adaugati spanacul, se presara sare și piper și se amestecă. Gatiti aproximativ 5 minute.
Cu ajutorul unei furculite, dupa ce s-a copt, scobiti dovleacul. Transferati intr-un castron. Se amestecă ulei de masline cu 1 lingura de oțet balsamic.
Stropiti dovleacul, se presara cu sare și piper și se adaugă praf de chili. Amestecati si adaugati dovleacul in boluri individuale, apoi acoperiti cu spanac sotat.
Pofta buna!