Salata de dovlecei cu busuioc
PrinteazaSalata de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, usturoi, busuioc.
- 2 dovlecei
- 1 lingura ulei de masline
- coaja rasa de la 1 lamaie, plus putina zeama
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1/2 legatura de busuioc, tocat
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui instrument de decojit legumele, feliaza dovleceii in fasii late si lungi, aruncand partea din mijloc, cea cu multe seminte. Incinge uleiul intr-o tigaie mare, pune in ea coaja rasa de lamaie si usturoiul si caleste-le la foc mediu timp de 1 minut.
Adauga fasiile de dovlecei si lasa-le sa se caleasca 1-2 minute, amestecand periodic, pana cand se inmoaie putin. Adauga un strop de lamaie, apoi busuiocul.
Salata de dovlecei cu busuioc
Pofta buna!
Ce bine arata salata de dovlecei