Salata de dovlecei cu ierburi aromatice
PrinteazaSalata de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice.
- 3 dovlecei verzi
- 2 rosii medii
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi
- cateva fire de patrunjel
- 4 linguri ulei
- 1 lingura otet
- sare
- piper
- ierburi aromatice
Mod de preparare:
Dovleceii se spală şi se taie rondele. Roşiile se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se taie cubulete, iar ceapa se taie şi ea cubulete.
Legumele împreună cu usturoiul întreg se înăbuşe timp de 5 min. într-o tigaie din teflon unsă cu ulei, până se înmoaie puţin.
Separat se amestecă uleiul cu oţetul, cu sare, piper şi ierburi aromatice şi se adaugă în castronul cu salată.
Se toacă mărunt pătrunjelul spălat, se pune în vasul cu salată şi se potriveşte de sare şi piper.
Salata de dovlecei cu ierburi aromatice
Pofta buna!