Salată de dovlecei cu sos de usturoi
PrinteazaSalată de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, galbenus, faina, ulei, marar, sare, piper, zeama de lamaie.
- 3 dovlecei
- 1 capatana de usturoi
- 1 galbenus
- 75 g faina
- ulei
- marar
- sare
- piper
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi taie-i în rondele. Dă-i cu sare şi lasă-i pe un şervet absorbant, între timp, pregăteşte sosul: pisează usturoiul (păstrează 2-3 căţei pentru decor), amestecă-l cu un gălbenuş, câteva linguri cu ulei şi zeama de la o lămâie.
Potriveşte gustul de sare şi piper. Separat, încinge uleiul într-o tigaie. Dă rondelele de dovlecel prin făină şi prăjeşte-le.
Ţine-le pe fiecare parte până ce se auresc. Scoate-l într-un bol şi toarnă sosul deasupra (sau îl laşi separat).
Decorează cu usturoi tăiat mărunt şi mărar tocat.
Salată de dovlecei cu sos de usturoi
Pofta buna!