Salată de dovlecei cu stafide si busuioc
PrinteazaSalată de dovlecei cu stafide si busuioc din: dovlecei, ceapa, arpagic, usturoi, ulei de masline, stafide, bobe de ienupar, boabe de coriandru, lamaie, vin, pasta de tomate, piper, busuioc, foaie de dafin, sare.
- 1 kg dovlecei
- 300 g ceapa
- 300 g arpagic
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 70 g stafide
- 70 g boabe de ienupar
- 1 lingura boabe de coriandru
- 1 lamaie
- 100 ml vin alb
- 2 lingurite pasta de tomate
- un varf cutit piper
- 1 legatura busuioc
- 1 foaie de dafin
- sare
Mod de preparare:
Ceapa mare o cureţi şi o toci mărunt, iar arpagicul îl cureţi şi îl laşi întreg. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai rondele groase de un centimetru. într-o crăticioară în care încingi ulei, căleşti ceapa tocată până capătă culoarea aurie.
Adaugi apoi dovleceii, stafidele, usturoiul şi foaia de dafin. Sărezi şi piperezi după gust, apoi laşi pe foc timp de 10 minute, amestecând din când în când. Separat, într-un bol, amesteci zeama de lămâie, vinul, bulionul, piperul, boabele de ienupăr şi coriandru.
Torni în crăticioară apoi adaugi şi arpagicul şi mai laşi să fiarbă cu capac, aproximativ 20 de minute. Laşi să se răcească, după care presari busuioc si servesti.
Pofta buna!