Salată de dovlecei cu stafide si busuioc

Printeaza

Salată de dovlecei cu stafide si busuioc din: dovlecei, ceapa, arpagic, usturoi, ulei de masline, stafide, bobe de ienupar, boabe de coriandru, lamaie, vin, pasta de tomate, piper, busuioc, foaie de dafin, sare.

Ingrediente:Salate_2

  • 1 kg dovlecei
  • 300 g ceapa
  • 300 g arpagic
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 70 g stafide
  • 70 g boabe de ienupar
  • 1 lingura boabe de coriandru
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • un varf cutit piper
  • 1 legatura busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa mare o cureţi şi o toci mărunt, iar arpagicul îl cureţi şi îl laşi întreg. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai rondele groase de un centimetru. într-o crăticioară în care încingi ulei, căleşti ceapa tocată până capătă culoarea aurie.

Adaugi apoi dovleceii, stafidele, usturoiul şi foaia de dafin. Sărezi şi piperezi după gust, apoi laşi pe foc timp de 10 minu­te, amestecând din când în când. Separat, într-un bol, amesteci zeama de lămâie, vi­nul, bulionul, piperul, boabele de ienupăr şi corian­dru.

Torni în crăticioară apoi adaugi şi arpagicul şi mai laşi să fiarbă cu capac, aproximativ 20 de minu­te. Laşi să se răcească, după care presari busuioc si servesti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.