Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale

Printeaza

Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale din: dovlecel, castraveti verzi, spanac baby, miez de nuca, migdale, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, marar, sare.

Ingrediente:Salata_de_dovlecei_si_castraveti_cu_portocale

  • un dovlecel
  • doi castraveţi verzi
  • 200 g spanac baby
  • două portocale
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g migdale
  • 250 g roşii cherry galbene
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 ml oţet balsamic
  • mărar
  • sare

Mod de preparare:

Dovlecelul şi castraveţii verzi se spală, se taie fâşii subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. Portocalele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun într-un castron. Se adaugă dovle­celul şi castraveţii scurşi de suc, roşiile cherry spălate şi tăiate sfer­turi, migdalele şi miezurile de nucă tocate mărunt.

Se presară mărar tocat şi spanacul spălat. într-un bol se pune uleiul de măsline, oţetul balsamic, sare şi piper. Se amestecă bine cu un tel, se toarnă peste ingredientele din bol, se amestecă, se pune salata în boluri şi se serveşte imediat.

Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale

Salata_de_dovlecei_si_castraveti_cu_portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.