Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale
PrinteazaSalată de dovlecei şi castraveţi cu portocale din: dovlecel, castraveti verzi, spanac baby, miez de nuca, migdale, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, marar, sare.
- un dovlecel
- doi castraveţi verzi
- 200 g spanac baby
- două portocale
- 100 g miez de nucă
- 100 g migdale
- 250 g roşii cherry galbene
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml oţet balsamic
- mărar
- sare
Mod de preparare:
Dovlecelul şi castraveţii verzi se spală, se taie fâşii subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. Portocalele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun într-un castron. Se adaugă dovlecelul şi castraveţii scurşi de suc, roşiile cherry spălate şi tăiate sferturi, migdalele şi miezurile de nucă tocate mărunt.
Se presară mărar tocat şi spanacul spălat. într-un bol se pune uleiul de măsline, oţetul balsamic, sare şi piper. Se amestecă bine cu un tel, se toarnă peste ingredientele din bol, se amestecă, se pune salata în boluri şi se serveşte imediat.
Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale
Pofta buna!