Salata de farfale cu peste
PrinteazaSalata de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline, sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde.
- 2 linguri otet balsamic alb
- 4 rosii
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 200 g farfale
- 2 fire tarhon
- 250 g mazare
- 1 lingura unt
- 250 g file de peste
- 2 capatani salata verde
Mod de preparare:
Tomatele se opăresc, se decojesc, se scot sâmburii şi se taie bucăţele. Se amestecă oţetul cu uleiul de măsline, se adaugă sare şi piper după gust. Apoi se adaugă roşiile. Pastele făinoase şi tarhonul se introduc în apă sărată (în momentul când începe să fiarbă) şi se fierb până devin „al dente”.
Se scot din apă, se ţin sub jet de apa rece, se lasa sa se scurga bine, apoi se introduc in sosul de tomate. In apa de la paste se fierbe mazarea, se lasa sa se raceasca si se adauga la paste. Se taie fileul de peste in fasii (late de circa 1 cm) si se fierb in aburi circa 3 minute.
Pe farfurii se dispun frunze de salata verde, deasupra salata de paste si se decoreaza cu fasiile de file de peste.
Salata de farfale cu peste
Pofta buna!