Salata de fasole asortata cu sunca
PrinteazaSalata de fasole asortata cu sunca din: fasole verde, fasole galbenă, fasole boabe, şuncă, patrunjel, sare, ulei, otet din vin alb, mustar cu boabe, piper.
Ingrediente:
- 200 g fasole verde
- 200 g fasole galbenă
- o conservă mică fasole boabe
- 250 g şuncă
- pătrunjel
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri ulei
- o lingură oţet de vin alb
- o linguriţă muştar cu boabe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cele două tipuri de fasole păstăi se pun la fiert în apă sărată si se lasă 20 de minute. Apoi, se scurg si se trec sub jet de apă rece. Fasolea boabe se scurge de apa în care a stat conservată şi se trece si ea sub un jet de apă rece.
Pentru sos, se amestecă otetul, uleiul, sarea, piperul si muştarul şi apoi se lasă deoparte. Se pun cele 3 tipuri de fasole în bolul de salată, se adaugă şunca, se presară cu pătrunjel şi se aduce la masă cu sosul alături.
Salata de fasole asortata cu sunca
Pofta buna!