Salată de fasole boabe cu morcov

Printeaza

Salată de fasole boabe cu morcov

Ingrediente:Salată de fasole boabe cu morcov

  • 400 g fasole boabe
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • o lingură oţet sau zeamă de lămîie
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Alegem fasole boabe mare sau rotundă (ouşoare). O muiem din ajun în apă căl­duţă, apoi o spălăm în cîteva ape reci. Punem la fiert cu apă caldă, cu o ceapă, un morcov şi un pătrunjel.

Cînd zarza­vatul este fiert, îl scoatem afară şi fier­bem fasolea mai departe. Cînd este aproape gata, adăugăm sare, lăsăm să mai dea cîteva clocote, scurgem de zeamă în strecurătoare şi o punem în salâtieră.

După ce s-a răcorit bine amestecăm fa­solea cu oţet sau cu zeamă de lămîie (după gust), ulei, piper etc. Adăugăm ceapă veche de apă, tăiată în felii sub­ţiri, rotunde, desfăcute în inele se taie în momentul cînd se serveşte la masă, şi presărăm cu pătrunjel tocat.

Această salată se serveşte mai ales lîngă friptură de berbec : jigou (pulpă), cotlet etc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.