Salată de fasole boabe cu morcov
PrinteazaSalată de fasole boabe cu morcov
- 400 g fasole boabe
- un morcov
- un pătrunjel
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- o lingură oţet sau zeamă de lămîie
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Alegem fasole boabe mare sau rotundă (ouşoare). O muiem din ajun în apă călduţă, apoi o spălăm în cîteva ape reci. Punem la fiert cu apă caldă, cu o ceapă, un morcov şi un pătrunjel.
Cînd zarzavatul este fiert, îl scoatem afară şi fierbem fasolea mai departe. Cînd este aproape gata, adăugăm sare, lăsăm să mai dea cîteva clocote, scurgem de zeamă în strecurătoare şi o punem în salâtieră.
După ce s-a răcorit bine amestecăm fasolea cu oţet sau cu zeamă de lămîie (după gust), ulei, piper etc. Adăugăm ceapă veche de apă, tăiată în felii subţiri, rotunde, desfăcute în inele se taie în momentul cînd se serveşte la masă, şi presărăm cu pătrunjel tocat.
Această salată se serveşte mai ales lîngă friptură de berbec : jigou (pulpă), cotlet etc.
Poftă bună!