Salata de fasole boabe cu nuci
PrinteazaSalata de fasole boabe cu nuci din: fasole, rosii, jambon, nuci, hasma, mustar, ulei de nuci, otet, drojdie.
- 300 g fasole boabe albă (din conservă)
- 250 g roşii cherry
- 200 g jambon slab
- 50 g nuci mărunţite
- 1 haşmă
- 1 linguriţă muştar
- 1 lingură ulei de nuci
- 2 linguri oţet din vin
- 1 linguriţă drojdie de bere (facultativ)
Mod de preparare:
Scurgeţi şi clătiţi fasolea boabe albă. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în două. Curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri haşma. Tăiaţi jambonul cubuleţe.
Bateţi muştarul împreună cu oţetul, apoi încorporaţi uleiul. Amestecaţi uşor cu fasolea, nucile, haşma, roşiile şi jambonul. Puteţi să presăraţi salata cu o linguriţă de drojdie de bere în momentul servirii.
Pofta buna!