Salată de fasole boabe, cu ton si roşii
PrinteazaSalată de fasole boabe, cu ton si roşii din: fasole boabe, ton, ceapa rosie, frunze de patrunjel, busuioc, coaja de lamaie, ruccola, rosii cherry, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper.
- 400 g fasole boabe din conserva
- 200 g ton in ulei
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura frunze de patrunjel
- 1 lingura busuioc tocat
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 100 g ruccola ori salata verde
- 250 g rosii cherry
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
- 60 ml ulei extravirgin de masline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol fasolea şi peştele scurse, ceapa roşie tocată, coaja rasă de lămâie, precum şi frunzele de pătrunjel şi de busuioc fin tocate. Păstrezi câteva roşioare pentru ornat, iar restul le tai în jumătăţi şi le adaugi în salată.
Pentru dressing, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper după gust. Stropeşti salata cu dressingul şi o decorezi cu roşiile şi cu frunzele de ruccola.
Salată de fasole boabe, cu ton si roşii
Pofta buna!