Salata de fasole, ciuperci si fenicul
PrinteazaSalata de fasole, ciuperci si fenicul din: fasole, ciuperci, fenicul, usturoi, lamaie, ulei, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g fasole verde
- 400 g ciuperci proaspete sau din conservă
- 1 bulb mic de fenicul
- 1 căţel de usturoi
- zeama de la 1 lămâie
- 75 ml ulei extravirgin de măsline
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dacă intrebuinţezi fasole congelată, o pui la fiert în apă clocotită cu sare, fără să o decongelezi.
O fierbi la foc mediu, 7-8 minute.
Intre timp, cureţi ciupercile, le tai în felii şi le căleşti puţin, în 2 linguri de ulei încins sau le scurgi pe cele din conservă.
Tai bulbul de fenicul solzişori fini, iar mărarul mărunt.
Când fasolea e fiartă, o scurgi şi, cât e caldă, o stropeşti cu uleiul, o sărezi după gust şi o asezonezi cu usturoiul zdrobit.
Amesteci într-un bol fasolea răcită, ciupercile, feniculul şi mărarul.
Stropesti salata cu zeama de lămâie şi o oferi spre consuni după ce ai păstrat-o în frigider pentru 10 minute.
Salata de fasole, ciuperci si fenicul
Pofta buna!