Salata de fasole, ciuperci si fenicul

Printeaza

Salata de fasole, ciuperci si fenicul din: fasole, ciuperci, fenicul, usturoi, lamaie, ulei, marar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g fasole verde
  • 400 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 1 bulb mic de fenicul
  • 1 căţel de usturoi
  • zeama de la 1 lămâie
  • 75 ml ulei extravirgin de măsline
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dacă intrebuinţezi fasole congelată, o pui la fiert în apă clocotită cu sare, fără să o decongelezi.

O fierbi la foc mediu, 7-8 minute.

Intre timp, cureţi ciupercile, le tai în felii şi le căleşti puţin, în 2 linguri de ulei încins sau le scurgi pe cele din conservă.

Tai bulbul de fenicul solzişori fini, iar mărarul mărunt.

Când fasolea e fiartă, o scurgi şi, cât e caldă, o stropeşti cu uleiul, o sărezi după gust şi o asezonezi cu usturoiul zdrobit.

Amesteci într-un bol fasolea răcită, ciupercile, feniculul şi mărarul.

Stropesti salata cu zeama de lămâie şi o oferi spre consuni după ce ai păstrat-o în frigider pentru 10 minute.

Salata de fasole, ciuperci si fenicul

Salata_de_fasole_ciuperci_si_fenicul

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.