Salată de fasole cu ciolan
PrinteazaSalată de fasole cu ciolan
Ingrediente:
- două ciolane afumate de porc
- 250 g fasole albă boabe
- 250 g fasole roşie boabe
- două cepe
- un ardei iute
- doi ardei capia
- un gogoşar
- o frunză de dafin
- 100 ml ulei
- două fire de busuioc verde
- sare, piper
- gogonele
- castraveţi muraţi
Preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert. Se schimbă apa de două-trei ori, se pune din nou la fiert cu 50 ml ulei, sare, piper şi frunza de dafin.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.
Ardeii capia, gogoşarul şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc 10 minute la foc potrivit, fără să se ardă.
Ciolanele de porc se opăresc cu apă clocotită, se clătesc cu apă rece şi se pun din nou la fiert. Când s-a înmuiat carnea şi se ia de pe oase, se scot din oală, se lasă să se răcească puţin şi se taie cuburi.
Fasolea fiartă se pune într-un castron, se presară legumele călite, cuburile de carne, sare, piper, busuioc tocat şi se amestecă. Se serveşte caldă, cu gogonele sau castraveţi muraţi.
Salată de fasole cu ciolan
Pofta buna!
Foarte buna salata de fasole.