Salata de fasole cu costita
PrinteazaSalata de fasole cu costita
Ingrediente:
- 600 g fasole uscata
- o ceapa rosie
- zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat
- 100 g cascaval
- 50 g crutoane de paine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Boabele de fasole se pun intr-un bol cu apa calda si se lasa sa se inmoaie de seara pana dimineata. Fasolea se fierbe in cateva ape, iar dupa aceea se scurge de apa si se lasa la rece.
Salata verde se curăţă, se spală şi.şe rupe bucăţi potrivite. Ceapa roşie se taie solzişori şi se pune peste salată.
Separat, se pun într-o tigaie de teflon, fără ulei, bucăţile de bacon tăiate şi se prăjesc în sucul propriu. Acestea se pun împreună cu fasolea şi se condimentează cu sare, puţin piper, zeamă de lămâie sau oţet aromatic şi puţin ulei de măsline.
Caşcavalul se taie cubuleţe şi se pune la sfârşit cu bucăţelele de pâine prăjită.
Salata de fasole cu costita
Pofta buna!