Salata de fasole cu costita

Printeaza

Salata de fasole cu costita

Salata de fasole cu costita

Ingrediente:

  • 600 g fasole uscata
  • o ceapa rosie
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat
  • 100 g cascaval
  • 50 g crutoane de paine
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Boabele de fasole se pun intr-un bol cu apa calda si se lasa sa se inmoaie de seara pana dimineata. Fasolea se fierbe in cateva ape, iar dupa aceea se scurge de apa si se lasa la rece.

Salata verde se curăţă, se spală şi.şe rupe bucăţi potrivi­te. Ceapa roşie se taie solzişori şi se pune peste salată.

Separat, se pun într-o tigaie de teflon, fără ulei, bucăţile de bacon tăiate şi se prăjesc în sucul propriu. Acestea se pun împreună cu fasolea şi se condimentează cu sare, puţin piper, zeamă de lămâie sau oţet aromatic şi puţin ulei de măsline.

Caşcavalul se taie cubuleţe şi se pune la sfârşit cu bucăţelele de pâine prăjită.

Salata de fasole cu costita

Salata de fasole cu costita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.