Salata de fasole cu fructe de mare si chimen
PrinteazaSalata de fasole cu fructe de mare si chimen din: fasole fava, midii, scoici, ulei de măsline, usturoi, lămâie confiată, chimen, paprica, verdeaţă aromată (pătrunjel, cimbrişor, dafin), coriandru, sare, piper.
- 1,5 kg de fasole fava, proaspătă
- 1 kg de midii
- 1 kg de scoici
- 6 linguri de ulei de măsline
- un căţel de usturoi
- o lămâie confiată
- 1/2 de linguriţă de chimen
- 1/2 de linguriţă de paprica
- verdeaţă aromată (pătrunjel, cimbrişor, dafin)
- 6 fire de coriandru
- sare
- piper râşnit
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile de mai multe ori într-o cantitate mare de apă rece, periindu-le pentru a îndepărta nisipul de pe ele, sau, timp de o oră, schimbându-le apa cu regularitate, aşteptaţi să scape de impurităţi.
Spălaţi midiile în trei ape şi curăţaţi-le bine. înlăturaţi păstăile fasolei şi puneţi-o timp de 2 minute în apă fiartă, cu un praf de sare; apoi scurgeţi fasolea şi îndepărtaţi învelişul verde care acoperă fiecare bob.
Intr-o oală cu capac, puneţi un pahar de apă, adăugând două linguri de ulei de măsline, midiile, scoicile, verdeaţa aromată, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt, sare, piper, după care acoperiţi totul.
Lăsaţi să fiarbă 8-10 minute, agitând din când în când oala, până când se deschid cochiliile. Lăsaţi totul să se răcească puţin, apoi scoateţi midiile şi scoicile din cochilie, cu excepţia câtorva, păstrate pentru ornament. Strecuraţi zeama de la fiert şi păs- traţî-o deoparte.
Puneţi restul de ulei într-o tigaie, încălziţi şi adăugaţi boabele de fasole, mirodeniile, lămâia confiată, tăiată cubuleţe, sare şi piper, precum şi sucul de la scoici.
Lăsaţi compoziţia să fiarbă înăbuşit la foc mic, timp de 10 minute. în ultimul moment, adăugaţi fructele de mare, pentru a le reîncălzi, şi amestecaţi.
Răsturnaţi totul pe o farfurie adâncă. Ca ornament, folosiţi crustaceele nedecorticate, apoi presăraţi deasupra coriandru tăiat fin. Serviţi cât este cald.
Salata de fasole cu fructe de mare si chimen
Pofta buna!