Salata de fasole cu hrean
PrinteazaSalata de fasole cu hrean
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe (cu boabe mici)
- 250 g ceapa
- 200 g hrean
- 150 ml ulei
- 100 ml otet
- marar
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea, avand grija ca boabele sa nu se sfarame. Se clateste cu apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Ceapa se taie felii subtiri, se freaca cu putina sare si se trece repede sub un jet de apa rece.
Hreanul ras se amesteca cu uleiul, sarea, otetul diluat cu apa rece si verdeata, potrivind dupa gust cat de acrisoara vrem sa fie salata.
Fasolea se amesteca cu ceapa usor, ca boabele sa nu se sparga, si se adauga pe deasupra hreanul si celelalte ingrediente.
Cine vrea poate sa puna si putin piper macinat. Se poate consuma ca atare sau ca garnitura la carnaciori prajiti. Se orneaza cu fasii de castraveti acri.
Salata de fasole cu hrean
Pofta buna!
Sa incerc si eu salata de fasole cu hrean.