Salată de fasole cu nuci
PrinteazaSalată de fasole cu nuci
- 200 g fasole albă
- 200 g fasole roşie
- o jumătate de ţelină
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o conservă de ciuperci
- o lămâie
- 50 g miezuri de nucă
- 25 g migdale
- busuioc uscat
- o salată verde
- ulei de măsline
- măsline
- năut
- dafin
Preparare:
Fasolea albă şi cea roşie se pun la înmuiat cu o seară înainte, apoi se fierb în apă cu sare, puţin ulei, piper şi o frunză de dafin. Ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Miezurile de nucă şi migdalele se taie mărunt şi se pun peste legume. Se adaugă fasolea roşie şi cea albă scursă de apă şi trecută sub un jet de apă rece, salata verde tăiată în fâşii, sucul de lămâie, sarea, piperul şi uleiul de măsline.
Ciupercile se scurg de apă, se taie în jumătăţi şi se pun peste legume. Se presară o jumătate de lingură de busuioc uscat peste salata, se amestecă totul şi se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute.
Pofta buna!