Salata de fasole si telina pentru iarna

Printeaza

Salata de fasole si telina pentru iarna din: fasole, ceapa, radacina de telina cu frunze, ardei iute, otet, zahar, ulei, apa, boabe de mustar, sare.

Ingrediente:Salata_de_fasole_si_telina_pentru_iarna

  • cate 300 g fasole verde fideluta si pastai galbene
  • 1 ceapa
  • 1 rdacina mare de telina cu frunze
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 cana otet
  • 3/4 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 350 ml apa
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingura sare

 

Mod de preparare:

Cureţi păstăile, le rupi în bucăţi de 5-6 cm şi le opă-reşti timp de 3 minute, după care le scurgi în stre-curătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece. Cureţi ţelina, speli rădăcina şi frunzele şi tai rădăcina în felii groase de 1 cm.

Pui la fiert oţetul, apa, zahărul, uleiul, sarea şi boabele de muştar. Când lichidul clocoteşte, pui fa-solea, ardeiul iute şi felii de ţelină împreună cu tulpina. Stingi focul, laşi să se răcească şi păstrezi vasul cu legume în frigider, până a doua zi.

Pregăteşti borcane de 800 ml. Scurgi legumele şi pui la fiert lichidul în care s-au marinat peste noapte. Aranjezi legumele opărite şi solzişori de ceapă în bor-cane aşezate pe un suport metalic. îndepărtezi frun-zele de ţelină.

Poţi să păstrezi în borcane bucăţi mai mari şi mai groase de tulpini. Umpli borcanele cu lichid fierbinte, păstrând un spaţiu de 2-3 cm până la gura lor. Infiletezi capacele şi fierbi borcanele la bain- marie, 1/4 oră. Când s-au răcit, le etichetezi şi le depozitezi în cămară.

Salata de fasole si telina pentru iarna

Salata_de_fasole_si_telina_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.