Salata de fasole si telina pentru iarna
PrinteazaSalata de fasole si telina pentru iarna din: fasole, ceapa, radacina de telina cu frunze, ardei iute, otet, zahar, ulei, apa, boabe de mustar, sare.
- cate 300 g fasole verde fideluta si pastai galbene
- 1 ceapa
- 1 rdacina mare de telina cu frunze
- 1 ardei iute verde
- 1/2 cana otet
- 3/4 cana zahar
- 1/4 cana ulei
- 350 ml apa
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 lingura sare
Mod de preparare:
Cureţi păstăile, le rupi în bucăţi de 5-6 cm şi le opă-reşti timp de 3 minute, după care le scurgi în stre-curătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece. Cureţi ţelina, speli rădăcina şi frunzele şi tai rădăcina în felii groase de 1 cm.
Pui la fiert oţetul, apa, zahărul, uleiul, sarea şi boabele de muştar. Când lichidul clocoteşte, pui fa-solea, ardeiul iute şi felii de ţelină împreună cu tulpina. Stingi focul, laşi să se răcească şi păstrezi vasul cu legume în frigider, până a doua zi.
Pregăteşti borcane de 800 ml. Scurgi legumele şi pui la fiert lichidul în care s-au marinat peste noapte. Aranjezi legumele opărite şi solzişori de ceapă în bor-cane aşezate pe un suport metalic. îndepărtezi frun-zele de ţelină.
Poţi să păstrezi în borcane bucăţi mai mari şi mai groase de tulpini. Umpli borcanele cu lichid fierbinte, păstrând un spaţiu de 2-3 cm până la gura lor. Infiletezi capacele şi fierbi borcanele la bain- marie, 1/4 oră. Când s-au răcit, le etichetezi şi le depozitezi în cămară.
Salata de fasole si telina pentru iarna
Pofta buna!