Salata de fasole verde cu maioneza de pufuleti
PrinteazaSalata de fasole verde cu maioneza de pufuleti
- 500 g fasole verde (de la congelator sau din borcan)
- 1 pungă de pufuleţi
- 1 linguriţă muştar
- zeamă de lămâie
- 100 ml ulei
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Decongelezi fasolea, o laşi să se scurgă şi o mai dai într-un clocot cu apă încălzită în prealabil. Scurgi apa şi laşi fasolea deoparte până pregăteşti maioneza: zdrobeşti pufuleţii într-un castron, torni peste ei o ceaşcă mică de apă caldă, amesteci până obţii o pastă omogenă şi adaugi apoi uleiul ca la maioneză.
După ce ai încorporat tot uleiul, pisezi usturoiul şi-l adaugi în maioneza de pufuleţi împreună cu muştarul şi zeamă de lămâie după gust. Amesteci fasolea verde cu maioneza de pufuleţi, potriveşti gustul de sare, dacă mai e nevoie, şi salata e gata.
Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi
Poftă bună!