Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel

Printeaza

Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel din: fasole verde, usturoi, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel

  • 1/2 kg fasole verde (păstăi)
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la fiert într-un vas cu apă cu sare, în clocot. După ce este fiartă, fasolea se scoate din apă şi se scurge.

Separat, se pisează usturoiul, obţinându-se o pastă. Peste fasolea răcită se adaugă pasta de usturoi şi se sărează după gust. Se toarnă apoi uleiul, iar deasupra se presară pătrunjelul verde tăiat mărunt.

Câteva mici secrete ale acestei salate:

Poate fi pregătită fără ulei; în loc de pătrunjel se poate folosi mărar sau poate fi chiar eliminată verdeaţa; în loc de fasole verde crudă se poate folosi fasole verde de la conservă (care nu mai trebuie fiartă).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.