Salată de fasole verde

Printeaza

Salată de fasole verde

Ingrediente:Salată de fasole verde

  • 500 g fasole
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura oţet
  • sare
  • piper
  • cîteva măsline
  • cîteva fire de ceapă verde
  • mărar verde

 

Mod de preparare:

Alegem fasole fideluţă, o curăţăm şi o punem în apă rece. Apoi o punem la fiert în 3 l de apă clocotită, numai cate o mînă de fasole ca să nu stea apa din fiert.

Cînd este gata, scurgem fasolea într-o strecu­rătoare, o răcorim cu apă rece, o întin­dem pe o farfurie mare şi o presărăm cu sare fină.

După ce s-a răcit o punem în salatieră, presărăm mărar spălat şi tocat mărunt, adăugăm oţet şi ulei (preparat ca la orice salată). Servim ca salată, garni­sită cu măsline şi cu ceapă verde.

Salata de fasole verde, grasă, o prepa­răm în acelaşi fel şi o servim cu mărar şi cu mujdei de usturoi.

Salata de fasole ţucără o pregătim cu oţet, ulei şi mărar, iar în clipa cînd ser­vim la masă, adăugăm ceapă tăiată ro­tund şi desfăcută în inele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.