Salată de fasole verde
PrinteazaSalată de fasole verde
- 500 g fasole
- 2 linguri ulei
- 1 lingura oţet
- sare
- piper
- cîteva măsline
- cîteva fire de ceapă verde
- mărar verde
Mod de preparare:
Alegem fasole fideluţă, o curăţăm şi o punem în apă rece. Apoi o punem la fiert în 3 l de apă clocotită, numai cate o mînă de fasole ca să nu stea apa din fiert.
Cînd este gata, scurgem fasolea într-o strecurătoare, o răcorim cu apă rece, o întindem pe o farfurie mare şi o presărăm cu sare fină.
După ce s-a răcit o punem în salatieră, presărăm mărar spălat şi tocat mărunt, adăugăm oţet şi ulei (preparat ca la orice salată). Servim ca salată, garnisită cu măsline şi cu ceapă verde.
Salata de fasole verde, grasă, o preparăm în acelaşi fel şi o servim cu mărar şi cu mujdei de usturoi.
Salata de fasole ţucără o pregătim cu oţet, ulei şi mărar, iar în clipa cînd servim la masă, adăugăm ceapă tăiată rotund şi desfăcută în inele.
Poftă bună!