Salata de fenicul cu grapefruit
PrinteazaSalata de fenicul cu grapefruit din: grapefruituri, ulei de masline rpesat la rece, zeama de limeta, sare de mare, avocado, fenicul, frunze de menta, piper, frunze de fenicul.
- 3 grapefruituri mari (optional, fructele de grapefruit, se pot inlocui cu 5 portocale)
- 3 linguri de ulei de masline presat la rece
- o lingura de zeama de limeta
- sare de mare dupa gust
- 2 fructe coapte de avocado curatate si taiate cubulete
- 2 bulbi de fenicul felii subtiri
- o mana de frunze de menta
- piper proaspat macinat dupa gust
- frunze de fenicul pentru garnisit
Mod de preparare:
Curăţaţi fructele de grapefruit şi desprindeţi fel iută cu feliută. Intr-un recipient, bateţi bine uleiul cu sucul de limetă, sarea şi piperul şi turnaţi jumătate din lichid peste cubulefele de avocado, amestecând uşor.
Aşezaţi feliile de grapefruit şi fenicul într-un bol, presăraţi funzele de mentă şi adăugaţi dressingul rămas, amestecând bine. Turnaţi deasupra bucăţile de avocado. Garnisiţi cu frunze de mentă şi fenicul.
Salata de fenicul cu grapefruit
Pofta buna!