Salata de fenicul cu ton si sardele

Printeaza

Salata de fenicul cu ton si sardele din: rosii, bulb de fenicul, ton in ulei, oua, sardele proaspete, masline negre, lamaie, ulei de masline, patrunjel cu frunze plate, sare, piper.

Salata de fenicul cu ton si sardele

Ingrediente:

  • 4 rosii frumoase si tari
  • 1 bulb de fenicul
  • 400 g de ton in ulei, la conserva, scurs
  • 4 oua tari
  • 8 sardele proaspete
  • 12 masline negre
  • 1 lamaie
  • 100 ml de ulei de masline
  • 8 fire de patrunjel cu frunze plate
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spalati si zvantati rosiile, apoi taiati-le rondele. Puneti-le pe un servetel care absoarbe si pudrati-le usor cu sare fina.

Asteptati sa-si lase zeama, timp in care vefi pregati celelalte ingrediente ale salatei. Curatati ouale de coaja si taiafi-le in rondele.

Curatati sardelele si, dupa ce le-afi indepartat capetele, deschideti-le in doua si scoateti coloana vertebrala. Clatiti-le si zvantali-le.

Puneti-le intr-o farfurie, stropitile cu suc de lamaie si lasati-le la marinat. Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri (pastrand cateva fire verzi).

Taiati subtire tonul, pastrati jumătate din acesta, iar restul mărunţiţi-l cu o furculiţă.

Tocaţi fin pătrunjelul, adăugaţi peste el jumă­tate din cantitatea de ton mărunţit, turnaţi 3 linguri de ulei, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi.

Aşezaţi preparatul pe o farfurie. Acoperiţi cu rondele de ou, apoi aranjaţi alternativ feliile de fenicul, restul fâşiilor de ton şi rondelele de roşii.

Presăraţi piper, pătrunjelul rămas şi aşezaţi deasupra legumelor sardelele scurse. Stropiţi cu puţin ulei, ornaţi cu măsline şi cu firele de fenicul, după care puteţi servi.

Salata de fenicul cu ton si sardele

Salata de fenicul cu ton si sardele

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.