Salata de fenicul cu ton si sardele
PrinteazaSalata de fenicul cu ton si sardele din: rosii, bulb de fenicul, ton in ulei, oua, sardele proaspete, masline negre, lamaie, ulei de masline, patrunjel cu frunze plate, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 rosii frumoase si tari
- 1 bulb de fenicul
- 400 g de ton in ulei, la conserva, scurs
- 4 oua tari
- 8 sardele proaspete
- 12 masline negre
- 1 lamaie
- 100 ml de ulei de masline
- 8 fire de patrunjel cu frunze plate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati si zvantati rosiile, apoi taiati-le rondele. Puneti-le pe un servetel care absoarbe si pudrati-le usor cu sare fina.
Asteptati sa-si lase zeama, timp in care vefi pregati celelalte ingrediente ale salatei. Curatati ouale de coaja si taiafi-le in rondele.
Curatati sardelele si, dupa ce le-afi indepartat capetele, deschideti-le in doua si scoateti coloana vertebrala. Clatiti-le si zvantali-le.
Puneti-le intr-o farfurie, stropitile cu suc de lamaie si lasati-le la marinat. Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri (pastrand cateva fire verzi).
Taiati subtire tonul, pastrati jumătate din acesta, iar restul mărunţiţi-l cu o furculiţă.
Tocaţi fin pătrunjelul, adăugaţi peste el jumătate din cantitatea de ton mărunţit, turnaţi 3 linguri de ulei, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi.
Aşezaţi preparatul pe o farfurie. Acoperiţi cu rondele de ou, apoi aranjaţi alternativ feliile de fenicul, restul fâşiilor de ton şi rondelele de roşii.
Presăraţi piper, pătrunjelul rămas şi aşezaţi deasupra legumelor sardelele scurse. Stropiţi cu puţin ulei, ornaţi cu măsline şi cu firele de fenicul, după care puteţi servi.
Salata de fenicul cu ton si sardele
Pofta buna!