Salată de fenicul pe cuşcuş
PrinteazaSalată de fenicul pe cuşcuş din: cuscus, fenicul, ulei de masline, suc de portocala, coaja de portocala, patrunjel, menta, rosii, amestec de masline, rucola, sare si piper.
- 250 g cuscus
- 3 radacini de fenicul taiate bucati
- 60 ml ulei de masline
- 2 portocale, doar sucul si coaja fasii
- 1 legatura de patrunjel
- 30 g menta proaspata
- 4 rosii, taiate bucati mari
- 150 g masline amestec
- 100 g rucola
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la treapta a V-a (200° C). Pregăteşte cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe pachet, între timp, pune rădăcinile de fenicul într-o tavă de cuptor, stropeşte-le cu ulei de măsline şi asezonează-l. Adaugă coaja de portocală şi jumătate din suc şi lasă totul la cuptor timp de 35 de minute.
Adaugă la cuşcuş pătrunjelul şi sucul de portocală rămas. Amestecă-le bine şi condimentează cu sare şi piper. Pune într-un bol roşiile, măslinele, ruccola şi feniculul cu sos cu tot. Amestecă bine. Imparte cuşcuşul în 4 farfurii şi garniseşte-l cu fenicul şi amestecul de roşii.
Salată de fenicul pe cuşcuş
Pofta buna!
Salta cu fenicul, de asta am mai auzit si chiar imi place