Salată de fenicul pe cuşcuş

Printeaza

Salată de fenicul pe cuşcuş din: cuscus, fenicul, ulei de masline, suc de portocala, coaja de portocala, patrunjel, menta, rosii, amestec de masline, rucola, sare si piper.

Ingrediente:Salata_de_fenicul_pe_cuscus

  • 250 g cuscus
  • 3 radacini de fenicul taiate bucati
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 portocale, doar sucul si coaja fasii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 30 g menta proaspata
  • 4 rosii, taiate bucati mari
  • 150 g masline amestec
  • 100 g rucola
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la treapta a V-a (200° C). Pregăteşte cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe pachet, între timp, pune rădăcinile de fenicul într-o tavă de cuptor, stropeşte-le cu ulei de măsline şi asezonează-l. Adaugă coaja de portocală şi jumătate din suc şi lasă totul la cuptor timp de 35 de minute.

Adaugă la cuşcuş pătrunjelul şi sucul de portocală rămas. Amestecă-le bine şi condimentează cu sare şi piper. Pune într-un bol roşiile, măslinele, ruccola şi feniculul cu sos cu tot. Amestecă bine. Imparte cuşcuşul în 4 farfurii şi garniseşte-l cu fenicul şi amestecul de roşii.

Salată de fenicul pe cuşcuş

Salata_de_fenicul_pe_cuscus

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Salta cu fenicul, de asta am mai auzit si chiar imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.