Salata de fenicul si morcovi
PrinteazaSalata de fenicul si morcovi din: fenicul, morcovi, zeama de lamaie, ulei, toast, chefir, lapte, pasta de tomate, mustar, telemea, sare, piper, busuioc.
- 3 bulbi medii de fenicul
- 4 morcovi
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 2 linguri de ulei cu verdeaţă
- 4 felii de toast integral, tăiat cubuleţe
- 200 g chefir
- 2 linguri de lapte
- 1-2 linguri de pastă de tomate
- 1 lingură de muştar dulce
- 100 g telemea de oaie
- sare
- piper
- 1/2 de legătură de busuioc
Mod de preparare:
Feniculul se curăţă, se spală şi se toacă grosier. Morcovii se cojesc, se spală şi se rad pe răzătoarea mare, apoi se amestecă cu feniculul şi se stropesc cu 2 linguri de zeamă de lămâie.
Se încinge uleiul cu verdeaţă într-o tigaie, în care se rumenesc cubuleţele de pâine până când devin crocanţe. Acestea se lasă la scurs pe prosoape de hârtie.
Sosul se prepară amestecând chefirul, laptele, pasta de tomate şi muştarul. Se fărâmiţează brânza şi se încorporează, apoi se asezonează totul cu sare, piper şi o lingură de zeamă de lămâie.
Busuiocul se spală, se usucă şi se taie fâşii.
Se amestecă legumele cu sosul, după care salata se aranjează pe farfurii. Se serveşte ornată cu fâşii de busuioc şi crutoane.
Salata de fenicul si morcovi
Pofta buna!