Salata de fenicul si pui
PrinteazaSalata de fenicul si pui din: fenicul, gulie, sare, rosii, piept de pui, lamai, mustar, ulei, salata, coriandru, portocala.
- 2 bulbi de fenicul
- 1 gulie mică
- sare
- 10 roşioare cherry
- 1 piept de pui file
- zeama de la 2 lămâi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muştar
- frunze de salată, rucola sau baby spanac
- coriandru fin măcinat
- 1 portocală
Mod de preparare:
Tai carnea în fâşii subţiri cât degetul şi apoi în batonaşe de 5-6 cm. Le pui într-un bol şi le acoperi cu zeama de la 1 lămâie, 1 lingură ulei de măsline si sare.
Păstrezi carnea la rece.
După 1 oră, scoţi bucăţile de carne din amestecul în care s-au marinat, le presari cu sare şi condimente şi le frigi pe un grătar încins, întorcându-le pe toate părţile până se pătrund.
Cureţi bulbii de fenicul şi îi tai solzişori. Păstrezi câteva frunze de salată verde pentru a decora salatiera, iar restul le rupi fâşii.
Decojeşti gulia şi o dai pe răzătoarea mare sau o tai în bastonaşe fine. Amesteci într-un bol carnea răcită, cu feniculul, guliile, salata verde şi roşioarele tăiate în jumătate.
Opţional, poţi să adaugi felii de portocală tăiate cubuleţe. Stropeşti salata cu un dressing preparat din muştar, uleiul si zeama de lămâie rămase.
Pofta buna!