Salata de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie
PrinteazaSalata de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie din: fructe de mare, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline, ceapa rosie, somon afumat, sare, piper, salata verde.
- 700 g fructe de mare (scoici, raci, caracatita)
- 60 g lamaie
- 25 g usturoi
- 30 g patrunjel
- 3 fire busuioc
- 120 ml ulei de masline
- 50 g masline umplute cu ardei
- 80 g ceapa rosie
- 120 g rosii
- 5 felii de somon afumat
- sare
- piper macinat
- salata verde
Mod de preparare:
Fructele de mare se fierb în apă clocotita, se scurg şi se stoarce sucul de la o lămâie. Usturoiul se zdrobeşte şi, împreună cu pătrunjelul şi busuiocul, se amestecă bine cu uleiul de măsline. Salata verde se spală, se zvântă şi se taie fâşii de un deget grosime.
Măslinele se taie jumătăţi. Ceapa roşie se curăţă, se spală, se taie rondele care se desprind în inele. Roşiile se spală şi se taie pătrate mijlocii şi împreună cu ceapa se sărează uşor, se piperează, se amestecă bine cu uleiul rămas şi se odihneşte 10 minute.
Salata de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie
Pofta buna!