Salata de fructe de mare cu sos
PrinteazaSalata de fructe de mare cu sos din: mix de fructe de mare, castravete, ardei gras, masline, orez, usturoi, chivas, ulei, maioneza, pasta de tomate, vin, zeama de lamaie, mustar dijon, frisca, sare, boia iute.
- 200 g mix de fructe de mare
- 1 castravete
- 1 ardei gras
- 1 lingura cu masline rondele
- 2 linguri cu orez fiert
- 1 cate l de usturoi
- 3-4 fire de chivas
- ulei
pentru sos:
- 2 linguri cu maioneza
- 1 lingurita cu pasta de tomate
- 1 lingura cu vin alb sec
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
- 1 lingurita cu mustar Dijon
- 100 g frisca
- sare
- boia iute
Mod de preparare:
Incinge două linguri cu ulei împreună cu usturoiul. îndepărtează căţelul de usturoi şi adaugă fructele de mare spălate şi scurse.
Lasă-le pe foc cel mult cinci minute; altfel, se întăresc. După ce s-au răcorit, amestecă-le cu orezul fiert, măslinele, castravetele şi ardeiul gras, ambele tăiate în cubuleţe, şi rondele de chivas.
Potriveşte gustul de sare.
Separat, amestecă maioneza cu pasta de roşii, vinul, zeama de lămâie şi muştarul. Adaugă un praf de sare şi boia.
La final, încorporează frişca. Amestecă sosul obţinut cu salata de fructe de mare.
Salata de fructe de mare cu sos
Pofta buna!