Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna
PrinteazaSalata de gogosari cu varza si telina pentru iarna din: gogosari, varza, telina, morcovi, ardei grasi, boabe de piper, otet, miere, sare, telina verde.
- 1 kg gogoşari
- 1 varză albă
- 1 ţelină mare
- 2-3 morcovi
- 2-3 ardei graşi
- 10-15 boabe piper
- 500-750 ml oţet de 9
- 150-200 g miere
- sare
- 2-3 rămurele de ţelină verde
Mod de preparare:
Gogoşarii şi ardeii graşi se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se spală, iar varza se spală şi se curăţă de foile veştede. Toate legumele astfel pregătite se taie fideluţă sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se cântăresc, se pun într-un vas mai mare şi se sărează (câte o lingură de sare la fiecare kilogram de legume). Se amestecă uşor şi se lasă 15-20 minute.
Între timp, se pregăteşte oţetul. Se pune la fiert oţetul, apoi se adaugă mierea de albine şi piperul boabe. Se lasă să clocotească la foc mic, 2-3 minute, apoi se adaugă ţelina verde tocată mărunt şi se acoperă. Se pun legumele tocate în borcane dinainte pregătite (foarte bine spălate şi uscate, care se închid etanş).
Zeama care s-a lăsat din legume nu se aruncă, ci se pune în borcane. Se adaugă oţetul fierbinte şi se acoperă borcanele. Se răstoarnă de câteva ori fiecare borcan, pentru a ne asigura că a pătruns oţetul în toate straturile.
Se învelesc borcanele cu şervete mai groase, iar a doua zi se pun la păstrat pentru iarnă, dacă se poate, într-un loc răcoros.
Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna
Pofta buna!