Salata de gulii cu cuburi de carne de vita
PrinteazaSalata de gulii cu cuburi de carne de vita
Ingrediente:
- 1 leg. legume pentru supa
- 4 oase cu maduva
- 1 kg piept de vita fara oase
- 10 gulii mijlocii (de cate 150 g)
- 6 linguri de otet (din vin rosu)
- 10 linguri de ulei
- sare
- piper negru macinat
- 8 linguri de verdeturi asortate taiate marunt (de ex: patrunjel, marar, ceapa verde, fire de marar pentru ornat)
Mod de preparare:
Legumele se taie in bucati nu prea marunte si se pun intr-un vas mare impreuna cu oasele cu maduva. Vasul se umple cu apa rece sj se pune la fieri.
Pieptul de vita se adauga la oase si legume si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic 50 de minute. Se indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata.
Legumele, oasele sj carnea se scot din supa si se scurg pe sita pentru a putea fi intre-buintate in alte seopuri. Pieptul de vita se taie in cuburi de 2 cm marime. Guliile se curata de partite care nu sunt fragede sj se taie in betisoare de 1 cm latime.
Cuburile din carne si betisoarele de gulie se pun intr-un castron si se amesteca. Din otet, ulei, sare, piper si verdeturi se pregateste un sos. Cu acest sos se marineaza salata si se lasa un timp sa se intrepatrunda gusturile. Se orneaza cu un fir de marar.
Salata de gulii cu cuburi de carne de vita
Pofta buna!