Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie
PrinteazaSalata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie din: gulii, peste afumat, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceap rosie, lamaie, morcov, ulei de masline, sare, piper, zahar.
Ingrediente:
- 3-4 gulii
- 200 g peşte afumat
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă roşie mare
- 1 lămâie
- 1 morcov
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Cureţi guliile de coajă, le speli, le dai pe răzătoarea mare, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Cureţi ardeii graşi de cotoare şi seminţe, apoi îi tai cubuleţe.
Ceapa curăţată şi spălată o toci mărunt. Cureţi morcovul, îl speli şi îl dai pe răzătoarea mare.
Amesteci într-un bol de salată mai mare toate aceste legume, după care adaugi zahărul şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Omogenizezi compoziţia, până când zahărul se topeşte, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou. Acoperi bolul cu fotie de plastic şi-dai salata la frigider pentru 2 ore.
Cureţi peştele de oscioare şi îl tai bucăţele. După cele 2 ore, scoţi salata şl adaugi peştele afumat. Omogenizezi din nou şi pui salata pe un platou, ornând-o cu feliuţe de lămâie.
Pofta buna!