Salată de hering cu portocale

Printeaza

Salată de hering cu portocale

Salată de hering cu portocale

Ingrediente:

  • 4 bucăţi hering afumat
  • două portocale
  • o lămâie
  • 50 ml ulei de măsline
  • salată verde
  • 50 g muguri de pin
  • sare, piper
  • un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
  • mărar
  • seminţe de dovleac
  • seminţe de floarea-soarelui

 

Preparare:

Heringul afumat se curăţă de piele, se taie bucăţi potrivit de mari şi se pune într-un castron. Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi se taie în felii.

Se taie apoi în bucăţele şi se pun într-o strecurătoare. Intr-un castronel se amestecă sucul de lămâie, sucul de la portocale, sarea, piperul, pudra de nucşoară şi uleiul de măsline.

Se amestecă bine, ca să se îmbine toate ingredientele, apoi se introduce la rece. Intr-un vas mai mare se amestecă salata verde ruptă în fâşii mai mici împreună cu bucăţelele de portocală, peştele şi mugurii de pin.

Se pune salata în farfurii, se toarnă deasupra vinegreta şi se presară mărar tocat. Se serveşte imediat sau se poate introduce la rece pentru 30 de minute.

Salată de hering cu portocale

Salată de hering cu portocale.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.