Salata de hering si alge
PrinteazaSalata de hering si alge din: hering, orez brun, ardei capia, avocado, ceapa, usturoi, morcovi, nuci, porumb, foi alge, sos de soia, ulei de masline, ulei de susan, otet, boia iute, sare, piper.
- 400 g hering marinat
- 150 g orez brun
- 4 ardei capia
- un avocado
- o ceapă
- usturoi
- doi morcovi
- nuci
- 100 g porumb din conservă
- două foi alge nori
- sos de soia
- 30 ml ulei de măsline
- 30 ml ulei de susan
- oţet
- boia iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul brun se pune la înmuiat 30 de minute apoi se fierbe în apă cu sare până se înmoaie. Ceapa se taie rondele subţiri. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.
Se pune ceapa şi usturoiul într-un bol, se adaugă 40 ml sos de soia, 40 ml oţet, uleiul de susan, boiaua şi uleiul de măsline.
Se condimentează după gust, se adaugă morcovii curăţaţi tăiaţi felii foarte subţiri, se amestecă şi se lasă la rece zece minute. Intr-un bol mai mare se pune orezul scurs de apă, heringul marinat tăiat bucăţi mici, ardeii capia copţi şi avocado curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe.
Se presară porumbul scurs de apă, 50 g nuci tocate mărunt şi foile de alge nori tăiate fâşii subţiri cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie sau cu un cuţit.
Se pun deasupra ingredien-tele din bolul introdus la rece, se amestecă încet până se încorporează toate ingredientele şi se serveşte imediat.
Salata de hering si alge
Pofta buna!