Salata de heringi afumati
PrinteazaSalata de heringi afumati din: heringi afumati, lapte, oua, castravete murat, ceapa, mustar, cartofi, ulei otet.
Ingrediente:
- 500 g heringi afumaţi
- 1 pahar lapte
- 2 ouă
- 1 castravete murat
- 1 ceapă roşie
- 2 linguriţe muştar
- 4 cartofi
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite otet
Mod de preparare:
Speli pestele si-l lasi in lapte pentru 2-3 ore ca sa se desareze. Fierbi cartofii în coajă şi apoi îi cureţi şi-i tai cubuleţe. Cureţi apoi peştele de pieliţă şi de oase. Fierbi ouăle tari, le cureti si-i tai feli si le amesteci cu cartofii si pestele.
Cureţi ceapa, o tai peştişori, tai castravetele felii subţiri şi le adaugi peste salată. Din muştar, ulei şi oţet faci un sos pe care-l torni în salată şi amesteci.
Pofta buna!