Salată de heringi sau cherci cu ceapă

Printeaza

Salată de heringi sau cherci cu ceapă 

Ingrediente:Salată de heringi sau cherci cu ceapă

  • 500 g heringi sau cherci
  • 500 g ceapă
  • o lingură morcov ras
  • 50 g ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50 g oţet
  • 3 g piper
  • 1 foaie de dafin
  • lămîie
  • măsline

 

Mod de preparare:

Se desărează şi se curăţă heringii sau chercii şi se taie apoi în bucăţele. Se taie ceapa în felii subţiri, se amestecă cu pătrunjel tocat mărunt, o foaie de dafin sfărîmată, mor­cov ras pe o râzătoare cu găuri mari şi piper boabe.

Se aranjează zarzavatul în mijlocul unui platou, iar de jur împrejur bucăţelele de heringi sau de cherci. Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei şi oţet. Se decorează cu felii de lămîie şi măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.