Salată de heringi sau cherci cu ceapă
PrinteazaSalată de heringi sau cherci cu ceapă
- 500 g heringi sau cherci
- 500 g ceapă
- o lingură morcov ras
- 50 g ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 50 g oţet
- 3 g piper
- 1 foaie de dafin
- lămîie
- măsline
Mod de preparare:
Se desărează şi se curăţă heringii sau chercii şi se taie apoi în bucăţele. Se taie ceapa în felii subţiri, se amestecă cu pătrunjel tocat mărunt, o foaie de dafin sfărîmată, morcov ras pe o râzătoare cu găuri mari şi piper boabe.
Se aranjează zarzavatul în mijlocul unui platou, iar de jur împrejur bucăţelele de heringi sau de cherci. Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei şi oţet. Se decorează cu felii de lămîie şi măsline.
Pofta buna!