Salată de iarnă cu jumări
PrinteazaSalată de iarnă cu jumări
- 300 g jumări uscate
- 200 g şuncă presată
- 1-2 morcovi
- 2-3 cartofi
- 2 gogonele murate
- 1 ceapă
- 100 g măsline
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Poftă bună!
Cureţi legumele, le speli, le tai cuburi şi le fierbi circa 45 de minute. Le scurgi apoi, dar păstrezi zeama şi faci din ele un piure pe care îl subţiezi cu zeama în care au fiert până devine ca o smântână groasă.
In acest piure, adaugi apoi jumările, şunca tăiată pătrăţele, măslinele tăiate feliuţe.
Pui şi gogonelele tăiate cubuleţe şi presate bine, pătrunjelul tocat şi potriveşti gustul de sare şi piper. Aşezi totul într-un castron şi ornezi cu felii de castravete, gogoşari şi măsline.
Poftă bună!