Salata de legume coapte cu sardele
PrinteazaSalata de legume coapte cu sardele din: vinete, ardei rosu si galben, mânătărci în ulei, mozzarella, roşii deshidratate, sardele în ulei, usturoi, capere, maghiran, busuioc, ulei de măsline, oţet balsamic, sare, piper.
- 2 vinete
- 1 ardei roşu şi 1 galben
- 200 g de mânătărci în ulei
- 250 g de mozzarella
- 60 g de roşii deshidratate
- 3 fileuri de sardele în ulei
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de capere
- 1/2 de linguriţă de maghiran
- 4 fire de busuioc
- 5 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi ardeii pe grătarul cuptorului, acoperit cu folie de aluminiu, şi lăsaţi i să se rumenească timp de 20-30 de minute, întorcându-i din când în când.
Cât sunt calzi, băgaţi-i într-o pungă de plastic (se vor putea curăţa mai uşor de coajă). Tăiaţi vinetele pe lungime în felii groase de un centimetru.
Aşezaţi-le pe o folie de aluminiu, săraţi-le, piperaţi-le şi ungeţi-le cu puţin ulei.
Puneţi-le sub grilul cuptorului pentru 15 minute, întorcându-le la jumătatea timpului de coacere, apoi scoateţi-le, tăiaţi-le fâşii şi plasaţi-le într-o salatieră.
Curăţaţi ardeii de pieliţă şi de seminţe şi apoi tăiaţi i fâşii. Săraţi, piperaţi-i şi puneţi-i şi pe aceştia în salatieră.
Adăugaţi roşiile deshidratate, tăiate mărunt. în final, tăiaţi mozzarella rondele şi faceţi mânătărcile bucăţele, după ce le-aţi scurs.
Pregătiţi-sosul: puneţi sardelele, făcute bucăţele, într-un castron, împreună cu oţetul balsamic.
Adăugaţi usturoiul curăţat şi mărunţit, apoi 3 linguri de ulei, şi omogenizaţi, amestecând cu furculiţa.
Incorporaţi caperele şi maghiranul, amestecând din nou. Turnaţi jumătate din cantitatea de sos în salatieră şi amestecaţi.
Repartizaţi preparatul pe farfurii întinse, aşezaţi mozzarella şi mânătărcile, acoperiţi cu sosul rămas, adăugaţi busuiocul tăiat fin şi serviţi.
Salata de legume coapte cu sardele
Pofta buna!